Kávézás gyerekkel vagy gyerek nélkül

Heti 1 kávé

Heti 1 kávé

Szülés után visszamenni dolgozni...

2017. január 19. - Heti 1 Kávé

Úgy egy jó féléve gyed után visszamentem dolgozni. Átalakult az életünk. Az eddigi kis életünkbe betoppant a (majdnem) szigorú rend. Tudtuk, hogy már nem lesz olyan, amilyen eddig volt. Nem lesz mindig az, amit éppen spontán szeretnénk. Mindkettőnket köt a munka, és kegyetlenül ébreszt az vekkeróra. A napokat jól meg kell szervezni, a hármasban együtt töltött időt meg maximálisan ki kell használni. Ilyenkor a telefont jó messzire dobjuk és hatalmas legózást, vonatozást tartunk. Már teljesen profik vagyunk egy kockából készült ház vagy egy kacskaringós sínpálya építésében is.timetogether.jpg

Korábban azt gondoltam, hogy egy munkanap úgy nézd majd ki, hogy ledolgozom a nyolc órát, elhozom a gyereket a bölcsiből, utána mint a villám van időm a háztartásra, másnapra főzni is és még közösen is tudunk játszani. Ezeket a gyönyörű terveket körülbelül már a második napon átírta az élet. Azonnal rájöttem, hogy nem lehet mindenre időm. De nem is bánom. A család-munka-háztartás egészséges egyensúlyát nem könnyű megtalálni, de nem lehetetlen. Idővel maguktól priorizálódtak a dolgaink, első helyen a közös programok végeztek. Bölcsi után sok fontosat csinálunk: a napokban megépítettük a Kismanó első hóemberét, hógolyóztunk, máskor játszótéren kötünk ki, vagy még megyünk egy-két extra kört a motorral aztán itthon legózunk. És emiatt késő estére csúszik vagy elmarad a másnapi főzés. Ezeket az élményeket nem adja vissza semmi, még egy jó konyhatündérkedés vagy takarítás sem. Az utóbbi inkább szombat-vasárnapra marad.

weekplanner.jpgMár a hét elején érdemes megtervezni mi legyen program a szabadnapokon. Ha a bölcsi-meló kombóban túlpörgettük magunkat, akkor semmi értelme, hogy szombat-vasárnap is tele legyen a naptárunk. Ilyenkor jól tud esni a filmekből is ismert kockáspizsamás, ágyban kávézós lusta reggel. Azért is szeretek korán tervezni, mert ha közbejön valami, péntekig sokat lehet a programokban variálni. Érdemes egy naptárat tartani, heti tervezéssel.

A munka-család-háztartás trio mellett ritkán jut idő másra. Ezért gondoltam azt, hogy egy kicsit átformálom a blogomat. Továbbra is igyekszem minél több kávézót hozni nektek, de ahogy a gyakorlat is mutatja, a heti1kávémat meg kellett ritkítsam. Amikor a barátnőmnek egyik este felvázoltam a problémát, hogy idő hiányában nem tudok sokat írni, új helyekre járni, de mégis szeretném tovább folytatni azt, ami a sajátom: egy kis brainstorming után megszületett a Kávé és Kakaó elnevezés. Továbbra is lesz olyan, ami Nektek és/vagy Nekik szól.

Jó olvasást!

mommyplanning.jpg

mommyworking.jpg

(fotók: Pinterest: https://goo.gl/0fiQIb

süti beállítások módosítása