Kávézás gyerekkel vagy gyerek nélkül

Heti 1 kávé

Heti 1 kávé

Esős tavaszi vasárnapon egy finom kávé a gyereksarokban

Addiced2Caffein

2016. április 10. - Heti 1 Kávé

Úgy terveztem, hogy ezen a héten a belvárosi bulinegyedben keresek egy kávézót, olyat, ahova leszaladsz az ebédidődben vagy meló után és a bölcsi előtt beugrasz egy kis ébresztőért. De az időjárás átírta a terveimet. Mit is csináljunk a családdal vasárnap egy "folyamatosan lóg az eső lába" tavaszi délelőttön? Az Addicted2Caffein közös nevező szülő és gyerek számára.

Megint a budai oldalon járunk - ígérem, legközelebb Pestről jelentkezem!img_20160209_110603.jpg
Sokszor voltam már itt, többnyire a kisfiammal. Szeretünk ide jönni, mert remek a gyereksarok - nem is sarok, hanem barlang van a kávézó alsó szintjén-. Jó a kávé és barátságos a kiszolgálás. A mindennapi rohanásban talán sokan nem is veszik észre a helyet (habár most már kipakolták a kis teraszukat), mert nem nagy, nem feltűnő, de annál kedvesebb. A régi Bartók mozi egy szegletébe költözött az Addicted2Caffein. A kávézó lassan másfél éve a Bartók Béla út lakója és a jelek szerint nagyon bejött az ötlet, a környék nagy kedvence lett.

Az Addicted kétszintes - elsőre nem is látszik, hogy gyerekbarát helyről van szó, hiszen a gyereksarkot ügyesen elrejtették a "pult alá". Jól kitalálták, hogy kis helyen hogyan kell családosokat vendégül látni. Lépcső visz le az alsó szintre, ennek az épp a világot felfedezni készülő apróságok különösen szoktak örülni.dsc_0122.jpg
Soha nem voltam itt úgy, hogy a kávézó üres lett volna. A már említett gyerekbarlang padlószőnyeges, játékokkal teli kis birodalom, tökéletes hely arra, hogy szabadon engedd a gyereket. Ha nem akarsz teljesen elszakadni a pöttömtől, letelepedhettek az alsó szinten a gyerekkuckóval szemben berendezett sarokba. Ha nagyobb társasággal megyünk, itt talán jobban el tudunk szeparálódni az állandó sürgés-forgástól. A mellékhelység jó nagy, pelenkázó nincs, viszont minden
más, ami a kicsiknek kellhet, megvan. Télen az alsó szint sajnos pár fokkal hűvösebb, nem árt egy plusz zokni/pulcsi a kisebbekre.

Az kávézó berendezését letisztultság jellemzi, ha belépsz, kicsit úgy érzed megáll az idő, a zajos Bartók Béla utat már nem is érzed olyan hangosnak. A pult nem nagy, de azért elfér rajta két-három tál házias sütemény (400-500 forint) a közeli Édes Sáriból. A kínálatban brazil a minőségi kávé, a pörkölés berlini. Egyértelmű újhullámos ízvilág! Sokféle a kávé (550-800 forint között), espresso, ristretto,latté, cappucino és még sorolhatnám. Van szerény reggelijük is melegszendvics és croissant megtömve sajttal, felvágottal, zöldségekkel. Természetesen finom teákat is találtok a pulton, és ízletes háziszörpjeik is vannak. Tavaly nyáron a kávézóban megnyitott a Figula Borsarok is, a pincészet borai felkerültek a kávézó itallapjára.

A kutyások örömére az Addicted is felkerült a kutyabarát kávézók listájára.

Tehát hogy visszakanyarodjak oda, ahol elkezdtem: az Addicted egy közös nevező a szülőknek és gyerekeknek. Ha megittátok a kávét,a srácok kijátszották magukat és történetesen nem esik az eső a szeszélyes áprilisi vasárnapon, irány a Feneketlen-tó és a kiskacsák, na meg a hatalmas játszótér!

a reggeli kávézásra: 10/10
reggelihez: 7/10
barátokkal napközben:8/10
gyerekkel: 8/10

img_20160305_105341.jpgimg_20160305_105439.jpg
img_20160209_110259.jpgimg_20150201_164535.jpgimg_20150201_162435.jpg

süti beállítások módosítása