Kávézás gyerekkel vagy gyerek nélkül

Heti 1 kávé

Heti 1 kávé

Antikváriumból újhullámos kávézó

Budapest Baristas

2016. március 15. - Heti 1 Kávé

Régen sokszor mentem el az üzlet előtt. Korábban antikvárium volt, most egy letisztult, dizájnos kávézó. Skandinávosan egyszerű a stílus, egy kicsit északon érzem magam. Márciusi szombat délután belépve nem gondoltam volna, hogy teltház fogad - annyi a környéken a jó hely. Földszint, galéria: minden foglalt. Várom a barátnőmet, fél éve nem láttuk egymást. Végül egy négyfős asztalhoz ültem le, ahol a nő már indulni készült. Azért megkérdeztem, nem gond-e, ha ott várakozom. Kávézóban idegennel néhány szót váltani - van valami romantikája, ma már egyre kevesebben csinálják. Végül egész hosszan beszélgettünk. Kiderült, hogy már a nyitás óta idejár, nyáron a teraszon szeret ücsörögni (habár kicsit zajos). Három gyerek mellett itt szakít időt az olvasásra, minden kávét próbált már (kedvence a nagy caffé latté a lágyabb verzióban). Búcsúzáskor úgy tűnt, hogy a baristákkal is jóban van.Aztán a barátnőm is megérkezett, együtt nézzük a kínálatot.

A lista hosszú, az espressotól a ristrettón át a chai lattéig minden van, kis és nagyon kiszerelésben is; és még Választhatsz is: erősen vagy gyengén kéred. A kávé speciális pörkölésű, és cukor nélkül is bátran megállja a helyét.
A pult túlvégén hatalmas hűtőpult, tele finom süteménnyel. Mogyoróvajas sajttorta, habcsókos málnakrém, almás karamell torta: csak néhány a profin kínált finomságok közül. De aki az "eat clean" szemlélet híve, még az is talál magának ropogtatni valót, különböző müzli szeletek sorakoznak szépen csendben a pulton. Mennyei a kínálat!
A kávézó forgalmas, mégis tökéletesen alkalmas a nagy beszélgetésekre, ott a galéria a tanulásra, egy randira vagy akár két-három fős üzleti meetingekre.
Gyerekesekre nem gondoltak, zsúfolt és pörgős ahhoz ez a hely, hogy a pöttömök is otthonosan érezhessék magukat. Nekem egy baráti beszélgetésre tökéletes volt, gyerekkel más helyre megyünk.

reggeli kávézásra: 10/10
kiadós reggelihez: 6/10
barátokkal napközben: 9/10
gyerekkel: 3/10

 img_20160220_164009.jpg

süti beállítások módosítása