Kávézás gyerekkel vagy gyerek nélkül

Heti 1 kávé

Heti 1 kávé

Egy kis Spanyolország Újbudán - ide gyertek, gyerekesek!

La Nube

2016. március 15. - Heti 1 Kávé

Közel a Móriczhoz és a fonódó villamoskavalkádhoz, a Ménesi útról nyílik a varázslatos kis hely.
Szombat délután lévén olyan helyet szerettünk volna Gergővel, ahova a gyerekünket is nyugodtan elvihetjük, nem kell vigyázban ülnie, és nem néznek ki minket, ha nevetgélve tologatja a kisautót különböző helyeken. És megtaláltuk a tökéletes helyet. Úgy hívják La Nube, spanyolul felhő.
wp_20160227_16_06_14_pro.jpg

Minden van, ami a családosok kényelméhez hozzátehet - babzsákos gyereksarok, pelenkázó popsitörlővel, vécészűkítő, és a sarokban szénmonoxid-mérő.

Belépve mosolygó baristák fogadnak minket, újhullámos kávézót sejtünk. Tradicionális spanyol reggeli és egyéb könnyű szendvicsek és saláták kínálkoznak az étlapon. Majdnem húsz féle tapas közül választhatunk, rajongóknak ez már majdnem kánaán. De nem is csodálkozunk, egy magyar-spanyol családi vállalkozástól valami ínyenc dolgot várunk.
Az étlapon van reggeli, amit egész nap szervíroznak, így a későn kelők sem maradnak éhen.


Ügyesen van berendezve az üzlet, aki gyerekkel érkezik, annak tulajdonképpen az üzlet bal oldala áll rendelkezésre, aki pedig beszélgetésre vágyik, az a jobb oldalon, a felhőmintás falnál ülhet le. A pult mesés, könyvekből kirakott lábakon áll. A kávégéptől kezdve a macimézen és a házi sütiken keresztül a finomsággal teli hűtőpultig minden megfér rajta.

wp_20160227_16_28_38_pro.jpgMásik nap egy, még gimis barátnőmmel is visszamentem, csakhogy megnézzem hogy működik egy remekbe szabott kávézó este. Igazi spanyolos a virtus, zajlik az élet. Asztaltársaságok zsibonganak, randipárok duruzsolnak. A kiszolgálás nagyon kedves, kezdem egyre otthonosabban érezni magamat. Tapast (hummusosat) és szendvicset kóstolunk (tostada con atún) - mennyei. lanubevacsi.jpgJól is lakunk, közben mellettünk gyűlik egy nagy csapat, spanyol-magyar a banda, a tulaj házaspár barátai. Vannak közöttük, akik egyenesen a reptérről érkeztek, nagy az ölelkezés a találkozáskor. Mi ketten egy rövid találkát ígértünk egymásnak, megyünk is, a La Nube barátai pedig tovább buliznak.

Itt minden szó és ami az asztalra kerül szívből jön, visszajövünk!

a reggeli kávézásra: 10/10
reggelihez: 8/10
barátokkal napközben:10/10
gyerekkel: 10/10

 wp_20160227_16_10_43_pro.jpgwp_20160227_16_15_27_pro.jpgwp_20160227_16_28_11_pro.jpg

süti beállítások módosítása