Kávézás gyerekkel vagy gyerek nélkül

Heti 1 kávé

Itt senkit nem zavar, ha gyerekek tipegnek a vendégek lábai között

Szelence Café

2016. április 01. - Heti 1 Kávé

Ha az Amélie csodálatos élete Magyarországon játszódna, tuti ez a kávézó lenne a csaj kedvence.

Kevéssel nyitás után érkezünk, babakocsival vagyok. Néhány lépcső visz fel az üzletbe, másfél év után már meg se kottyan az emelés. Unokatesómat és kisfiát várjuk, tőle tudom, hogy ezt a helyet érdemes lecsekkolni. Rögtön bevesszük a babasarkot, hatalmas matrac, babzsákokkal, kis asztalkával és szép, színes székekkel.img_20160331_124248.jpg

 


Vintage hangulat, fehér asztalok, és székek bézs színű huzattal. Cuki ez a hely. Kedvenc bútorom a hatalmas kredenc a bejárattól balra, tele mindenféle finomsággal. img_20160331_123747.jpg


Itt az ebédidő, van vegetáriánus, vegán és főzelékes menü. Azonnal megcsapja az orromat a hagymaleves isteni illata. A sütemények is csak egészséges alapanyagokból, gyümölcsök és magok felhasználásával készülnek, a sok finomság alapja az aszalt cukrozatlan datolya - én a kókuszgolyót próbáltam. Sütés nélkül készülnek, a választék pedig meglepően széles, többek között van brownie, almatorta, levendulás citromtorta, tiramisu, almás máktorta. (150-500 Ft között).Ha kávét iszol, kérheted laktózmentes tejből is. Az árak 450-600 forint között mozognak.

Szépen megtelt a kávézó, a vegetáriánus hagymalevessel különösen kelendő, szinte minden asztalon ezt img_20160331_123653.jpglátom. A hátsó kertre néző helyiség is folyamatosan foglalt, nagy a körforgás. Amikor kisfiammal arra sétálunk - ő totyog én pár lépés távolságban követem - felfedezzük a baba-mama szobát, az ajtó mögött egy barátságosan berendezett szoba vár minket profin felszerelt pelenkázóval, csappal és egy karosszékkel. Minimanó ügyesen visszatipeg a babasarok felé az éhes vendégsereg és az asztalok mellett rohangáló pincérek között. A két kisfiú remekül elszórakoztatja magát a különböző játékokkal, most épp a toronyépítés a sztár. Ügyesen, a gyereksarok fölé vannak kiírva az aktuális programok, délután ötkor a dalos-verses koncert kezdődik kisbabák és kicsit nagyobb babák számára.

A Szelence kutyabarát hely is. A délutáni kávézáshoz nem kell otthon hagynotok a négylábú kedvenceteket sem.

Épp belemelegszünk a beszélgetésbe, a kissrácok kezdenek unatkozni, sajnos nem olyan sokféle a játék, könyvek például egyáltalán nincsenek: kikötnek az asztalunknál. Unokatesóm ebédel, a kisfiát is megeteti, ezért előkerül a szintén vintage hangulatú etetőszék is. A vintage itt annyit takar, hogy a használhatóságot feláldozták a dizájn oltárán: a nagyobb növésű gyerekeket bele kell préselni, a kisebbek meg simán kicsúsznak belőle, viszont az alakja tényleg nagyon formás.

A Szelence csapata megdolgozik a nagyobb gyerekekért is. Különböző tematikájú zsúrokat szerveznek a kalandozni vágyók számára. Kedves Szülő, gondolj csak bele! Ha nem szeretnél otthonra bulit szervezni a kis szülinapos számára, mennyivel jobb ez a hely, mint egy gyorsétteremben olajszagban eltöltött pár óra. A felnőtteknek is szerveznek programokat, rendszeres a torna és az Édességműhely is.

A kávém rég elfogyott, a Kismanóm nagyon laposakat pislant, ideje indulni. Kifelé már nincsen gond az emeléssel, a tulajdonos kedvesen segít lehozni a babakocsit.

Ha úgy látod, hogy a gyerekedben még túlteng az energia, és még a nap is gyönyörűen süt, beugorhattok a Vérmező Mikó utca felőli játszóterére, a kávé után a napozás tökéletes levezetés, a kis micimackók meg úgysem bánják majd, ha még hintázhatnak egy keveset. Hétvégén sajnos bezárul a Szelence ajtaja, tehát ha babás kávézást (vagy ebédet!) terveztek, mindenképp hétköznapra időzítsetek.

 

a reggeli kávézásra: nyitás 11-kor, ezért inkább délutáni kávézásra ajánljuk
reggelihez: reggeli nincs, ebéd van
barátokkal napközben:10/10
gyerekkel: 10/10

img_20160331_124227.jpgimg_20160331_123619.jpgimg_20160331_124031.jpgimg_20160331_124434.jpgimg_20160331_120011.jpg
img_20160331_124136.jpg