Kávézás gyerekkel vagy gyerek nélkül

Heti 1 kávé

Bor, fine dining, gyerekek

Dűlő (Miskolc)

2016. június 25. - Heti 1 Kávé

Nem túl régi keletű a jó értelemben vett fine dining hazánkban, körülbelül olyan régi, mint a gyerekbarát fogalom létezése. Mindkettő az utóbbi évtizedben gyűrűzött be a mindennapok világába. Ha bármelyiket meghalljuk, csak jó dolgokat juttathat eszünkbe. 
De egyáltalán hogy férhet meg a minőségi vendéglátás a gyerekbarát stílussal? Elcsodálkoztam, amikor úton Tállya felé megálltunk a miskolci Dűlőben.blog1.jpg

Egy szombati napon indultunk útnak, s mivel a családi találkozó csak négykor kezdődött, javában volt időnk egy hosszabb pihenőre is Miskolcon. Igazából nem itt terveztünk megállni, de férjem kollégáitól annyi jót hallottunk az étteremről, hogy nagyon kíváncsiak lettünk, miért annyira kihagyhatatlan ez a hely.

A nevével ellentétben nem egy dűlön van az étterem, hanem a kisavasi lakótelep szélén, házak között simul bele az utcaképbe. A kocsit a Dűlő melletti utcáról nyíló parkolóban tettük le, ahonnan lépcsőkön lehet lesétálni az étterem kertjébe. Itt a gyerekeket azonnal szélnek is lehet ereszteni, futkározáshoz pont elegendő nagyságú a Dűlő udvara. Udvari játékból sajnos nem sok van.blog3.jpg
Hétvégén szükséges lehet az asztalfoglalás, habár nekünk szerencsénk volt. Ebédidő után érkeztünk, a étterem teraszán még most is folyamatosan cserélődtek a vendégek. Mindenki kint akart leülni. A kiszolgálás kedves és gyerekbarát: ahogy meglátták, hogy egy kicsi is van velünk, rögtön előkerültek a színes ceruzák is.blog10.jpg
A mellékhelyiség mellett egy külön szobában lehet pelenkázni. Ha szükség lenne bármiféle tápszer melegítésre, gond nélkül megteszik.
Asztaltársaságunk ételválasztása elég sokszínű volt. Pisztrángfilétől kezdve házi tésztán át, rozé kacsamell is került az asztalunkra. Leveseket 1400 forintért, főfogásokat 1700-3500 forint között találunk az étlapon. A gyerekeknek szánt fine dining választék "Gyereksarok" megnevezéssel szerepel a menüben. Meglepő, de a Dűlő árai egyáltalán nincsenek elrugaszkodva. Budapesti viszonylatban egy középkategóriás helyen fizetünk ilyen összegeket. A nem nagy adagok (ami a fine dining étkeztetés egyik alapja) úgy vannak elkészítve, hogy pont jól lakjál. Persze ez engem egyáltalán nem zavart abban, hogy kikérjek magamnak egy desszertet is. Epres madártejet választottam, aminek az íze szerintem örökre a számba marad. Nem gondoltam volna, hogy van madártej a Földön, ami ennyire finom lehet.blog9.jpg

S ha már a bor is benne van a címben, és én is elcsábultam egy decire, arról is írok pár szót. Magyarország kilenc borvidékéről szolgálnak fel borokat. Kezdetben borbárnak indult étterem, itt volt a legszélesebb borkínálat helyi szinten. Kihasználva egyedi helyzetüket, később beindították az éttermet is. A név is a borra utal, a dűlőkről hozzák minőségi boraikat. Természetesen a közeli Tokaj környékéről származik a legtöbb, de nedűt hoznak még például Egerből, Szekszárdról és Balatonról vidékéről is.

Mindannyian jól laktunk, kellemes megálló a Dűlő. Ha a környéken jártok a gyerekekkel, ide mindenképpen érdemes benézni. A teraszról bőven belátni a kertet, így nem kell folyamatosan azt nézned, hogy vajon merre járnak a gyerekek. Nyugodtan tudsz egy finomat ebédelni.

Sajnos csak délben nyit a Dűlő, így reggeli kávéra, reggelihez sem tudjuk őket ajánlani.
Barátokkal napközben: 10/10
Gyerekekkel: 9/10

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél megismerni más gyerekbarát helyeket is, kövess minket Facebookon!
blog6.jpgblo6.jpgblog8.jpgblog2.jpg